Talu mai le 1998

Au'aunaga tu'utasi mo mea faigaluega fa'afoma'i fa'apitoa
fu'a_ulu

Malamalama ile sua, plasma ma fa'aputu toto - vaega 3

Malamalama ile sua, plasma ma fa'aputu toto - vaega 3

Oloa Fa'atatau

O le Plasma o se vai e leai se sela e maua mai i le centrifuging o le toto atoa e alu ese mai le vaʻa toto pe a maeʻa togafitiga anticoagulation.O lo'o i ai fibrinogen (fibrinogen e mafai ona liua i le fibrin ma e iai sona aafiaga fa'amalo).Pe a faʻaopoopo ions calcium i le plasma, e toe faʻaleleia i totonu o le plasma, o lea e le maua ai e le plasma ion calcium fua.

Fa'amama toto fa'aputu

Ole galuega autu ole plasma

1. Galuega tau taumafa O le plasma o lo'o i ai se aofaiga tele o porotini, lea e fa'atino le galuega o le teuina o mea'ai.
2. O loʻo i ai le tele o nofoaga faʻapipiʻi lipophilic tufatufaina atu i luga o le tele o luga o le felauaiga o polotini galuega, lea e mafai ona fusifusia i lipid-soluble mea, e mafai ai ona solu vai ma faigofie ona felauaiga.

3. Galuega fa'asa'o Plasma albumin ma lona masima sodium e fai ai se pa'u pa'u, fa'atasi ai ma isi pa'u pa'u masima fa'aletino (tele o le carbonic acid ma le sodium bicarbonate), e puipuia ai le fua fa'atatau o le acid-base i le plasma ma fa'amautu le mautu o le toto pH.

4. Fausiaina o le colloid osmotic pressure O le i ai o le plasma colloid osmotic pressure o se tulaga taua e faʻamautinoa ai o le vai i totonu o le plasma o le a le faʻafeiloaʻi atu i fafo o vaʻa toto, ina ia faʻatumauina pea le maualuga o le toto.

5. Auai i le puipuiga o le tino ma le faia o se sao taua i le faʻatinoina o le faʻaogaina o le puipuiga, faʻamaʻi puipuia, faʻaogaina o le tino, ma isi, e aofia ai le plasma globulin.

6. Ole tele ole vaega ole plasma coagulation, physiological anticoagulant substances ma mea e fa'aolaina ai le fibrinolysis o lo'o a'afia ile coagulation ma le anticoagulation galuega ole plasma proteins.

7. O galuega o le tuputupu aʻe o le tino ma le toe faʻaleleia o le tino e ausia e ala i le liua o le albumin i totonu o proteins.

Oloa Fa'atatau
Taimi meli: Mati-18-2022