ОД 1998 г

Едношалтерски давател на услуги за општа хируршка медицинска опрема
head_banner

абсорбибилна хемостатска штипка за врзување |спојка за врзување што може да се апсорбира |хемостатска штипка што може да се апсорбира

абсорбибилна хемостатска штипка за врзување |спојка за врзување што може да се апсорбира |хемостатска штипка што може да се апсорбира

 • Апсорбирачки хемостатски клип
 • Внатрешниот меѓуслоен материјал прифаќа медицински полимер "полидиоксанон" (PDO) материјал
 • Суровината за внатрешниот слој е по можност диоксанон, кој има хидрофилност и мекост
 • Концепт за дизајн со две бои, внатрешниот и надворешниот слој прифаќаат дизајн со двојна боја, разликата е очигледна и се избегнува погрешна проценка
 • Единечното асептично пакување е поекономично и поразумно во употреба и го намалува академскиот отпад
 • Апликатори за вчитување на штипки со клипови за апсорпција на хемостатичка лигатура
 • абсорбибилна хемостатска штипка за врзување |спојка за врзување што може да се апсорбира |хемостатска штипка што може да се апсорбира
 • абсорбибилна хемостатска штипка за врзување |спојка за врзување што може да се апсорбира |хемостатска штипка што може да се апсорбира
 • абсорбибилна хемостатска штипка за врзување |спојка за врзување што може да се апсорбира |хемостатска штипка што може да се апсорбира
 • абсорбибилна хемостатска штипка за врзување |спојка за врзување што може да се апсорбира |хемостатска штипка што може да се апсорбира
 • абсорбибилна хемостатска штипка за врзување |спојка за врзување што може да се апсорбира |хемостатска штипка што може да се апсорбира
 • абсорбибилна хемостатска штипка за врзување |спојка за врзување што може да се апсорбира |хемостатска штипка што може да се апсорбира

Карактеристики на производот:

1. „Smail“-апсорбирачки хемостатско врзување клип има оптимизиран материјал на производот.Во споредба со увезените слични производи, материјалот избран за внатрешниот клип ја зголемува хидрофилноста и мекоста на употребениот материјал, така што производот има подобра компатибилност со кожата или ткивото и нема да го оштети тубуларното ткиво или другите ткива во човечкото тело. биде стегната.интралуминално ткиво.

2. „Smail“ – хемостатска штипка за врзување што може да се апсорбира, го оптимизира дизајнот на производот.Дизајнот на скалестата решетка е додаден врз основа на горните и долните внатрешни ѕидни рамнини на внатрешниот клип на увезени слични производи, така што силата на триење помеѓу внатрешната штипка и стеганото ткиво се зголемува, што го прави стегањето поцврсто.

3. Апликацијата за боја на клип за хемостатска лигатура што се апсорбира „Smail“ го воведува концептот на визуелна идентификација.Врз основа на дизајнот на истата боја на клиповите на внатрешниот и надворешниот слој на увезените слични производи, се менува во двобојно диференцирано совпаѓање.Откако ќе се употреби производот, може јасно да се идентификува ситуацијата на совпаѓање на клиповите на внатрешниот и надворешниот слој, а ефектот на употреба е јасен на прв поглед.

4. „Smail“ – Пакувањето на производот со клипови за апсорпција на хемостатичка лигатура е поразумно.Производот прифаќа едно независно пакување (увезените слични производи се рамномерно поделени на повеќе парчиња и едно пакување), што е погодно за флексибилна и рационална употреба на производот, ефикасно намалувајќи ги трошоците за користење хируршки материјали за пациентите;елиминирање на феноменот на секундарна дезинфекција и употреба на производот и намалување на веројатноста за болничка инфекција на пациентите.


Воведување на производот

Апсорбирачкиот хемостатски клип за лигатура „Smail“ развиен од нашата компанија ја усвојува тековната меѓународна напредна структура на слични производи.Се состои од клип за внатрешен слој, клип за надворешен слој, клип и куќиште, а клиповите за внатрешниот и надворешниот слој и клипот се соодветно инсталирани во куќиштето за да формираат интегрален производ.

2. Производни суровини:

„Smail“ – материјалот на абсорбибилната хемостатска штипка за лигатура ги комбинира предностите на различните материјали увезени од слични производи.Материјалот на надворешниот слој е полигликолна киселина (PGA), материјалот на внатрешниот слој е полидиоксанон (PDO), а материјалот на обвивката и клипот е поликарбонат (PC).

3. Метод и механизам за употреба на производот:

„Smail“ -Апсорбирачки клип за врзување на хемостатикатаи увезените производи со иста структура можат да го делат истиот апликатор на клипови и да го користат истиот метод.

Хемостатска спојка за врзување што се апсорбира од „Smail“ ја вметнува јакната во специјалниот апликатор за штипки и ја вметнува во човечкото тело.Откако ќе ја наместите стегачот до најдобриот агол, ставете го ткивото што треба да се подврзе и затвори во отворот на јакната, повлечете го клучот за стегање, турнете го клипот напред низ внатрешниот напрсток на стегачот, а потоа истурете ја надворешната клешта прво Потоа, со поставување на надворешната спојка на патеката да ја стега внатрешната спојка и да се завитка тубуларното ткиво за да се затвори, се врши горното и долниот дел на стегање и на крајот се формира двослојна спојка за да се отцепи од надворешната обвивка. , цврсто стегајте го стеганото ткиво и ја играат улогата на лигатура и затворање..Јакната и клипот се ослободуваат од човечкото тело по завршувањето на помошта за нанесување клип.По природниот раст и периодот на заздравување на стеганото ткиво, двослојната стега постепено се разградува во човечкото тело и на крајот целосно се апсорбира.


 • Претходно:
 • Следно:

 • Поврзани производи

  онлајн пребарување

  Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја