ОД 1998 г

Едношалтерски давател на услуги за општа хируршка медицинска опрема
head_banner

Нов троакар за еднократна употреба

Нов троакар за еднократна употреба

 • Еднократна употреба Трокар рефус Smail
 • Добавувач на трокар за еднократна употреба Smail
 • Троакар за еднократна употреба чини Smail
 • Се продава троакар за еднократна употреба Smail
 • Производителот на трокар за еднократна употреба Smail
 • Трокар за еднократна употреба купете Smail
 • Нов троакар за еднократна употреба
 • Нов троакар за еднократна употреба
 • Нов троакар за еднократна употреба
 • Нов троакар за еднократна употреба
 • Нов троакар за еднократна употреба
 • Нов троакар за еднократна употреба

Карактеристики на производот:

Вовед во производот троакар за еднократна употреба:

Само за еднократна употреба, избегнувајте вкрстување;
Уникатен дизајн, мала траума, брзо закрепнување;
Дизајн на конец, совршено одржување на вересот;
Заптивниот вентил усвојува сегментиран дизајн со четири слоја и шеснаесет вентили за подобро да се обезбеди затегнатост на воздухот;


Воведување на производот

Прирачник за упатство за лапароскопски троакар за еднократна употреба

Карактеристики на игли со пирсинг канила:
.Користете среќно и ефикасно избегнувајте контакт со инфекција.се продава трактор за еднократна употреба- Smail
Иглата за пункција на троакарот без нож е дизајнирана со тап врв, што може да спречи иглата за пункција да ги пробие органите.
.Со пробивачкиот шлем во облик на нож може ефикасно да се заштити и заштити заштитниот капак, уништувајќи го ножот.Со компресија и со безбедносни копчиња, еластиката може слободно да се шири и да се собира.
.Катетер Цевката на катетерот е дизајнирана со специјален навој, кој има мал отпор при репродукција и може да се фиксира во стомакот потоа, што може да обезбеди непречено функционирање на операцијата.
.Различни различни дијаметри на цевки и различни спецификации на прибор може да се отворат во човечкото ткиво за да се олесни влегувањето и излегувањето од различни хируршки инструменти.
.Добрата херметичка и гасна бариера можат ефикасно да го спречат истекувањето на интра-абдоминалниот излез.

Троакар за еднократна употреба чини Smail

Применлива операција за троакар за еднократна употреба:
Хируршки алатки за интракавитарна хирургија на ткиво на човечки абдоминален ѕид за време на лапароскопски преглед и операција.

Трокар за еднократна употреба купете Smail

Пред да го инсталирате и користите овој производ, ве молиме внимателно прочитајте го упатството за употреба

Прирачник за упатство за лапароскопски троакар за еднократна употреба

I.Име на производот, модел, спецификација

Лапароскопска единица за троакар за еднократна употреба (мм)

Спецификации на моделот

Надворешен дијаметар на пирсинг конус D1

Внатрешен дијаметар на куќиштето D

Должина на куќиштето L

Должина на пункција на канила L1

Должина на пирсинг конус L2

големина

толеранција

големина

толеранција

големина

толеранција

големина

толеранција

големина

толеранција

P-TC-5

5.5

+0,3

0

6

+0,3

0

112

±2,0

160

±2,0

205

±2,0

P-TC-10

10.3

10.4

P-TC-12

12.8

12.9

P-TC-15

15.2

15.7

 

II.Лапароскопска изведба на троакар за еднократна употреба

Уредот за пункција се користи како лапароскопски хируршки инструмент.Прво треба да се воспостави пневмоперитонеум, а потоа да се направи инцизија на кожата од 5-12 mm на соодветна положба во стомакот.Поправете го троакарот со рака под соодветен агол на абдоменот подигнат како пневмоперитонеум.Преку засекот на кожата, притиснете го горниот дел од уредот за пункција со вашата дланка и вметнете го уредот за пункција во засекот на кожата.Кога уредот за пункција ќе влезе во абдоминалната празнина, веднаш извадете го конусот за пункција за да формирате работен канал, а потоа вметнете го лапароскопот/инструментот за набљудување и работа.

III.Лапароскопски троакар за еднократна употреба состав на главната структура

Уредот за лапароскопска пункција за еднократна употреба главно се состои од капа за запечатување, капак за заклучување и прицврстување, вентил за вбризгување на воздух, канила, конус за пункција, вентил за блокирање на воздухот и самоприлагодувачко запечатувачко капаче.

Меѓу нив: капачето за заптивање, капачето за заклучување и прицврстување, вентилот за вбризгување на гас, куќиштето и конусот за дупчење се направени од материјал од компјутер, а вентилот за блокирање на воздухот и капачето за самоприлагодување се направени од силиконски материјал.

IV. Лапароскопски троакар за еднократна употреба опсег на примена

Се користи за пробивање на ткивото на абдоминалниот ѕид на човечкото тело за време на лапароскопија и операција и за воспоставување на работен канал за абдоминална хирургија.

V. Лапароскопска структура на изгледот на троакар за еднократна употреба

https://www.smailmedical.com/single-use-trocar-product/1.Капа за заптивање 2. Капа за заклучување и прицврстување 3. Вентил за инјектирање 4. Ракав

5. Конус за дупчење 6. вентил за блокирање на воздухот 7. Самоприлагодлива капа за заптивање

1.слика 1P-TC-(5/10/12/15троакар

 

VI.Лапароскопски троакар за еднократна употреба Контраиндикации

Не може да се користи кај неонатални пациенти и треба да се користи со претпазливост кај бремени жени.

VII.Лапароскопска инсталација на троакар за еднократна употреба

ниеден

VIII.Лапароскопски троакар за еднократна употреба Инструкции за употреба

1. Пред употреба на пункција канила за еднократна употреба на нашата компанија, се препорачува прво да се воспостави пневмоперитонеум, а потоа да се направи засек на кожата во абдоминалната празнина што е доволно голем за да се смести канилата.Еден начин да се осигура дека засекот на кожата е доволно голем е да се притисне надворешната цевка на троакар надолу кон ѕидот на телото, создавајќи кружен отпечаток, а потоа инцизија со соодветно зголемен дијаметар на отпечатокот за да се приспособи влезот на канилата, на пр. пункција на обвивката од 5 мм треба да се зголеми во дијаметар за 2 mm.Имајте предвид дека помалите засеци може да резултираат со отпорност на кожата на канилата, зголемување на силата на пенетрација и намалување на контролата на хирургот на канилата за време на вметнувањето.

2. Фиксирајте ја пункционата канила под соодветен агол на подигнатиот абдомен по пневмоперитонеумот.Троакарите за еднократна употреба се поостри од троакарите за повеќекратна употреба и затоа генерално бараат помала сила за вметнување.Но, бидете внимателни: немањето доволно гасови, неправењето доволно големо засекување на кожата или употребата на премногу сила може да го зголеми ризикот од повреди на внатрешните органи.

3. Пред да ја внесете канилата за пункција преку засекот на кожата, вметнете го конусот за пункција во канилата за пункција.

4. Притиснете го горниот дел од пирсинг канилата со дланка.Во исто време, одржувајќи го притисокот врз рачката постојан, вметнете ја пункцијата за еднократна употреба во засекот на кожата.Направете континуиран притисок надолу за време на влегувањето во канилата.

5. Штом канилата ќе влезе во абдоминалната празнина, мора да се внимава да не се нанесе повторно канилата.Доколку хирургот мисли дека пункционата канила се наоѓа во абдоминалната празнина, конусот за пункција треба веднаш да се отстрани и да се вметне во лапароскопот за набљудување.

6. Ако пункцијата не е завршена, повторете ги чекорите 3-5.

7. Ако инцизијата на пункција е 10 mm или поголема по операцијата, длабоката фасција треба да се затвори за да се намали ризикот од инцизионална хернија со шиење.

8. Откако пункцијата е успешна, пред да го користите ендоскопскиот инструмент, нанесете медицински лубрикант на површината на ендоскопскиот инструмент или на заптивниот прстен на пробивачот за да го намалите отпорот и да ја направите операцијата поудобна и побрза.

IX. Методи за одржување и одржување на лапароскопски троакар за еднократна употреба

1. Складирање: Да се ​​чува во просторија со релативна влажност не поголема од 80%, добро проветрена и без корозивни гасови.

2. Транспорт: спакуваниот производ може да се транспортира со нормален алат.За време на транспортот, треба да се постапува внимателно и да се избегнува директна сончева светлина, силен судир, дожд и истиснување од гравитацијата.

X.Датум на истекување на троакар за еднократна употреба лапароскопски

Откако овој производ се стерилизира со етилен оксид, периодот на стерилизација е три години, а датумот на истекување е прикажан на етикетата

XI.Список на додатоци за лапароскопски троакар за еднократна употреба

      ниеден

XII.Мерки на претпазливост и предупредувања за лапароскопски троакар за еднократна употреба

1. При користење на овој производ, треба строго да се следат спецификациите за асептичко работење;

2. Ве молиме внимателно проверете го пакувањето на овој производ пред употреба, ако пакувањето со блистер е оштетено, престанете да го користите;

3. Овој производ е стерилизиран со етилен оксид, а стерилизираниот производ е за клиничка употреба.Ве молиме проверете го индикаторот за диск на кутијата за пакување за стерилизација на овој производ, „сината“ означува дека производот е стерилизиран со етилен оксид и може директно да се користи клинички;

4. Овој производ е за еднократна употреба и не може да се стерилизира по употреба;

5. Ве молиме проверете дали производот е во периодот на важност пред употреба.Периодот на важност на стерилизацијата е три години.Производите надвор од периодот на важност се строго забранети за употреба;

6. Неуспехот да се формира и одржува соодветен пневмоперитонеум за време на абдоминална хирургија може да го намали расположливиот оперативен простор, а со тоа да го попречи движењето на конусот на пункција напред и да го зголеми ризикот од повреда на висцерално ткиво.

7. Само искусни и запознаени со ендоскопски техники можат да вршат ендоскопска операција.Пред операцијата, лекарите треба да се консултираат со релевантни книги и литература за да ги разберат техниките, компликациите и ризиците од ендоскопијата.

8. Конусот за дупчење со една форма е поостар и побезбеден, така што е потребна помала сила при вметнувањето.Прекумерната сила може да ја намали контролата на корисникот врз аголот на вметнување и длабочината на конусот на пункција, зголемувајќи го ризикот од повреда на внатрешните ткива.

9. Адхезии, анатомски абнормалности или други пречки може да спречат или одложат, што ќе предизвика конусот на пункција да ја оштети структурата на внатрешниот орган за време на слепа пункција.Препорачливо е да се користи отворена лапароскопска хирургија, а потоа да се користи овој производ по додавање на конци на увоз на абдоминална фасција.

10. Пред и по отстранувањето на канилата за еднократна употреба од абдоминалната празнина, проверете ја хируршката локација за хемостаза.Крварењето може да се контролира со каутеризација или конци за раце.По дискреција на лекарот, може да биде потребна лапаротомија.

11. Еднаш во абдоминалната празнина, мора да се внимава да не се изврши повторно притисок на канилата.Ако се примени доволно сила на предниот крај за да се придвижи конусот напред, тоа ќе предизвика оштетување на внатрешните ткива.

12. При користење на ендоскопски инструменти и додатоци произведени од различни производители во исто време во ендоскопска хирургија, треба да се провери компатибилноста помеѓу различни инструменти и да се проверат електричната изолација и заземјувањето.

13. Ако пунктираниот рез на кожата е 10 mm или подолг, длабоката фасција треба да се затвори за да се намали можноста за инцизионална хернија.

14. За време на лапароскопската операција, пациентот треба да биде во лежечка положба со главата надолу и стапалата нагоре.Кога ја користите првата канила за пункција, подигнете го долниот абдоминален ѕид со едната рака, работете со канилата за пункција со другата рака, направете засек од кожата на папокот и вметнете ја кон мочниот меур под агол од 45 степени.

15. Стерилизираните производи треба да се чуваат на ладна, сува, чиста, добро проветрена средина без корозивни гасови.

16. Откако пункцијата е успешна, нанесете медицински лубрикант на површината на ендоскопскиот инструмент или на заптивниот прстен на уредот за пункција пред да го користите ендоскопскиот инструмент за да го намалите отпорот и да ја направите операцијата поудобна и побрза.

17. Видете ја етикетата за датумот на производство

18. Објаснување на графики, симболи и кратенки кои се користат во пакувањето и етикетите

https://www.smailmedical.com/


 • Претходно:
 • Следно:

 • Поврзани производи

  онлајн пребарување

  Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја