Talu mai le 1998

Au'aunaga tu'utasi mo mea faigaluega fa'afoma'i fa'apitoa
fu'a_ulu

O le a le Trocar o ana faʻaoga ma faʻaoga manu

O le a le Trocar o ana faʻaoga ma faʻaoga manu

Oloa Fa'atatau

Ata'avale(po'o le trocar) o se mea fa'afoma'i po'o se mea fa'afoma'i manu e aofia ai se awl (atonu o se u'amea po'o se palasitika ma se pito mata'ipo'o pe leai se lau), se cannula (fa'avae o se fa'agao'o), ma se fa'amaufa'ailoga. I le taimi o taotoga laparoscopic, o se trocar. o lo'o tu'uina i totonu o le manava.O le trocar e fai ma faitoto'a mo le tu'uina mulimuli ane o isi meafaifa'aili e pei o graspers,seleulu,staplers,etc.The trocar e mafai ai fo'i ona sola ese le kesi po'o le vai mai totoga totonu.

Etimology

O le upu trocar, itiiti masani trochar mai French trocart, trois-quarts (tolu kuata), mai le trois "tolu" ma carre "itu, luga o se meafaigaluega", muamua na faamaumauina I Dictionary of Arts and Sciences, 1694, saunia e Thomas Cornell, uso o Pierre Cornell.

/fa'aoga-tasi-trocar-oloa/

Talosaga

Fa'aoga fa'afoma'i/ta'otoga

Trocars e faʻaaogaina faʻafomaʻi e maua ai ma faʻafefe vai faʻaputuga, e pei o tagata mamaʻi i le pleural effusion poʻo ascites.I aso nei, o taʻavale taʻavale e faʻaaogaina e faia ai taotoga laparoscopic. Na faʻapipiʻiina e pei o le faʻaofiina o mea pueata ma mea faigaluega lima laparoscopic e pei o seleulu, graspers, etc.to faia taualumaga e oo mai i le taimi nei e faia e ala i le faia o incisions abdominal lapopoa, revolutionizing maʻi care.Trocars taotoga e masani ona faʻaaogaina i aso nei o mea faigaluega tasi-maʻi ma ua tupu aʻe mai le "tolu-point" mamanu i mafolafola-bladed "lautele-pito" oloa po'o le atoatoa bladeless products.O le mamanu mulimuli e ofoina atu le sili atu le saogalemu o ma'i ona o le metotia na fa'aogaina e fa'aofi ai i latou.Trocar fa'aofiina e mafai ona i'u ai i se manu'a tu'i pu i le okeni o lo'o i lalo, e tau atu i fa'alavelave fa'afoma'i.O lea, mo se fa'ata'ita'iga,laparoscopic intraperitoneal trocar insertion e mafai ona mafua ai manu'a o le intestinal e o'o atu ai i le peritonitis po'o le tafe toto mai manu'a tele o va'a.

Alaalalaina

O lo'o fa'aaogaina fo'i Trocars i le fa'ai'uga o le fa'agasologa o le fa'aalalafaga e tu'uina atu ai le alavai o le tino ma totoga pe a mae'a le suia o le va'a toto i vaila'au fa'amasani. Nai lo le fa'aofiina o le paipa lapotopoto, o le naifi itu tolu o le trocar masani e vaevaeina le pa'u fafo i le tolu " apaau" lea e faigofie ona sutured tapunia i se faiga itiiti obtrusive, e mafai ona faaaoga le faamau trocar nai lo sutures. E faapipii i se absorbent vaivai Tube, masani ona fesootai i le aspirator vai, ae mafai foi ona faaaoga le aspirator vai eletise. O le faagasologa o le faaaogaina o se trocar e aveese ai kasa, sua, ma semisolids mai pu o le tino ma totoga gaogao e taua o le aspiration. Faaofi le meafaigaluega e lua inisi i le itu agavale o le tino (anatomically), lua inisi i luga aʻe o le pute. A uma le thoracic, abdominal , ma ua uma ona aspirated o le pelvic cavities, o le tagata taupulepule e faʻapipiʻi le thoracic, abdominal, ma pelvic cavities, e masani ona faʻaogaina se taʻavale laʻititi e fesoʻotaʻi i se faʻauʻu e fesoʻotaʻi i se fagu vai maualuga-index cavity. O le fagu e faʻafefe i lalo i le ea fa'ataga le kalave e ave le sua o le lumen i luga o le trocar ma i totonu o le lumen, o le suau'u sua o loʻo i ai se pu laʻititi lima matua e pulea ai le tafe o le vai. O le antiseptic e faʻagaoioia le trocar i le auala lava e tasi e pei ona faia pe a aspirating le lua e tufatufa atu le vailaʻau. ia lava ma tutusa, e fautuaina le 1 fagu vai o le ana mo le gutu o le thoracic ma le 1 le fagu mo le manava peritoneal.

 

Fa'aaogāga manu

Trocars e masani ona faʻaaogaina e fomaʻi e le gata e faʻafefe ai le vai pleural, ascites, poʻo le faʻalauiloaina o meafaifaʻaili i le taotoga laparoscopic, ae faʻapea foʻi mo tulaga faʻapitoa manu-faʻapitoa. paʻu i totonu o le rumen e faʻasaʻo ai kesi maileia. I maile, o se faiga faʻapena e masani ona faia i luga o gasegase ma gastric distensible torsion, lea e faʻaofiina ai se trocar tele-bore e ala i le paʻu i totonu o le manava e vave faʻamalo le manava. Faʻalagolago i le mamafa. o faʻamaʻi faʻamaʻi i le taimi o le tuʻuina atu, e masani lava ona faia lenei mea pe a maeʻa le puleaina o tiga ae aʻo leʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. e ono mana'omia pe a fai ua necrotic aano o lo'o feso'ota'i ona o le ischemia ona o le fa'alavelave/fa'aleaga o le vasculature fafaga.

 

Oloa Fa'atatau
Taimi meli: Tes-05-2022