MAI 1998 mai

Mea hoʻolako lawelawe hoʻokahi no nā lako lāʻau lapaʻau maʻamau
head_banner

Nā Kaʻina Hana Nānā no nā Syringe Hoʻolele no ka Hoʻopuka ʻana i ka Laʻau Laau - ʻāpana 1

Nā Kaʻina Hana Nānā no nā Syringe Hoʻolele no ka Hoʻopuka ʻana i ka Laʻau Laau - ʻāpana 1

Nā Huahana Pili

Nā Kaʻina Hana Nānā no nā Syringe Hoʻolele no ka Hoʻolaha ʻana i ka Laʻau

1. Pili kēia kaʻina hana i nā syringes hoʻolele no ka hāʻawi ʻana.

Hoʻomākaukau i ka hoʻonā ho'āʻo

a.E lawe i 3 mau dispenser mai ka pūʻulu like o nā huahana (e hoʻoholo ʻia ka nui o ka laʻana e like me ka nui o ka wai e nānā ai a me nā kikoʻī dispenser), e hoʻohui i ka wai i ka hāpana i ka mana nominal a hoʻokuʻu ʻia mai ka pahu mahu.E hoʻokahe i ka wai i loko o kahi pahu aniani ma 37 ℃ ± 1 ℃ no 8h (a i ʻole 1h) a hoʻomāalili i ka lumi wela e like me ka wai hoʻoheheʻe.

b.E mālama i kahi ʻāpana wai o ka leo like i loko o kahi pahu aniani e like me ka hoʻonā mana paʻa.

1.1 Maʻiʻo metala hiki ke unuhi ʻia

E hoʻokomo i 25ml o ka solution extraction i loko o 25ml Nessler colorimetric tube, e lawe hou i 25ml Nessler colorimetric tube, e hoʻohui i 25ml o ke alakaʻi maʻamau solution, e hoʻohui i 5ml o ka sodium hydroxide test solution i nā paipu kala ʻelua ma luna, e hoʻohui i 5 kulu o ka sodium sulfide test solution, a e lulu.ʻAʻole ʻoi aku ka hohonu ma mua o ke ʻano keʻokeʻo.

1.2 pH

E lawe i ka haʻina a a me ka hāʻina b i hoʻomākaukau ʻia ma luna aʻe a e ana i ko lākou mau pH me ka acidimeter.ʻO ka ʻokoʻa ma waena o nā mea ʻelua e lawe ʻia ma ke ʻano he hopena hōʻike, a ʻaʻole ʻoi aku ka ʻokoʻa ma mua o 1.0.

1.3 Ke koena ethylene oxide

1.3.1 Hoʻomākaukau hoʻonā: e nānā i ka Pākuʻi I

1.3.2 Hoʻomākaukau i ka hoʻonā hoʻāʻo

E hoʻomākaukau koke ʻia ka hopena hoʻāʻo ma hope o ka laʻana, i ʻole e hoʻopaʻa ʻia ka hāpana i loko o kahi pahu no ka mālama ʻana.

E ʻoki i ka hāpana i ʻāpana me ka lōʻihi o 5mm, kaupaona 2.0g a waiho i loko o kahi pahu, e hoʻohui i 10ml o 0.1mol/L hydrochloric acid, a waiho i ka lumi wela no 1h.

1.3.3 Nā ʻanuʻu hoʻāʻo

kūʻai-sterile-disposable-syringe-Smail

① E lawe i 5 mau paipu kala ʻo Nessler a hoʻohui pono i 2ml o 0.1mol/L ʻakika hydrochloric pakahi, a laila hoʻohui pono i ka 0.5ml, 1.0ml, 1.5ml, 2.0ml, 2.5ml ethylene glycol solution maʻamau.E lawe i kekahi paipu kala kala ʻo Nessler a hoʻohui pololei i 2ml o 0.1mol/L waika hydrochloric e like me ka mana hakahaka.

② E hoʻohui i ka 0.4ml o ka 0.5% solution periodic acid i loko o kēlā me kēia paipu i luna a waiho iā lākou no 1h.A laila e hoʻokuʻu i ka solution sodium thiosulfate a hiki i ka nalo ʻana o ke kala melemele.A laila e hoʻohui i 0.2ml o ka fuchsin sulfurous acid test solution, e hoʻoheheʻe iā ia i 10ml me ka wai i hoʻoheheʻe ʻia, e kau iā ia ma ka lumi wela no 1h, a e ana i ka absorbance ma 560nm hawewe lōʻihi me ka hāleʻa hakahaka e like me ke kuhikuhi.E kahakii i ka pihi maʻamau o ka leo absorbance.

③ E hoʻololi pololei i ka 2.0ml o ka hopena hoʻāʻo i loko o ka pahu colorimetric a Nessler, a e hana e like me ka pae ②, i mea e nānā ai i ka leo kūpono o ka hoʻāʻo mai ka pihi maʻamau me ke ana ʻana.E helu i ke koena ethylene oxide ma muli o ke kumu hoʻohālike penei:

WEO=1.775V1 · c1

Kahi: WEO -- maʻiʻo pili o ka ethylene oxide i loko o ka huahana hui, mg/kg;

V1 - ka nui o ka hopena ho'āʻo i loaʻa ma ka pihi maʻamau, ml;

C1 -- ka hoʻopaʻa ʻana o ka ethylene glycol solution maʻamau, g/L;

ʻAʻole ʻoi aku ka nui o ke koena o ka ethylene oxide ma mua o 10ug/g.

1.4 ʻOkisa māmā

1.4.1 Hoʻomākaukau hoʻonā: e nānā i ka Pākuʻi I

1.4.2 Ka hoʻomākaukau ʻana i ka hopena hoʻāʻo

E lawe i 20ml o ka hopena ho'āʻo i loaʻa i hoʻokahi hola ma hope o ka hoʻomākaukau ʻana i ka solution unuhi a, a e lawe i ka b ma ke ʻano he hoʻonā mana paʻa.

1.4.3 Nā kaʻina hana hoʻāʻo

E lawe i 10ml o ka hoʻoheheʻe ʻana, e hoʻohui i loko o ka 250ml iodine volumetric flask, e hoʻohui i 1ml o ka dilute sulfuric acid (20%), e hoʻohui pono i ka 10ml o 0.002mol/L potassium permanganate solution, wela a hoʻolapalapa no 3min, hoʻomaʻalili wikiwiki, hoʻohui i 0.1 g o ka potassium iodide, paʻa paʻa, a lulu maikaʻi.E hoʻokuʻu koke me ka sodium thiosulfate solution maʻamau o ka ʻike like ʻana i ka melemele māmā, e hoʻohui i 5 kulu o ka solution indicator starch, a hoʻomau i ka titrating me ka sodium thiosulfate solution maʻamau i kala ʻole.

E hoʻokaʻawale i ka hāʻina hoʻomalu blank me ke ʻano like.

1.4.4 Ka helu ʻana i ka hopena:

Hōʻike ʻia ka ʻike o nā mea hōʻemi (easy oxides) e ka nui o ka hopena potassium permanganate i hoʻopau ʻia:

V=

Kahi: V -- ka nui o ka hoʻonā pāhana permanganate i pau, ml;

Vs -- ka nui o ka solution sodium thiosulfate i hoopauia e ka solution hoao, ml;

V0 - ka nui o ka solution sodium thiosulfate i hoʻopau ʻia e ka solution blank, ml;

Cs -- noke maoli o ka solution sodium thiosulfate titrated, mol/L;

C0 -- ka hoʻopaʻa ʻana o ka pāhana permanganate i ʻōlelo ʻia ma ka maʻamau, mol/L.

ʻO ka ʻokoʻa o ka hoʻohana ʻana i ka hopena potassium permanganate ma waena o ka infusion solution o ka dispenser a me ka hoʻonā hoʻokele blank o ka pūʻulu like o ka nui like ʻo ≤ 0.5ml.

Nā Huahana Pili
Ka manawa hoʻouna: Sep-26-2022